Voorbereiding
De voorbereiding was weer als ieder jaar, Ik heb twee kerstcakes gebakken, een gewone dronken kerstcake met heel veel rum en een Creoolse kerstcake, met heel veel rum en port en brandewijn. Ik vond de Creoolse kerstcake niet heel veel verschillen van de gewone kerstcake, maar wel erg lekker. Hij was wat vochtiger dan de gewone kerstcake. Niet heel veel extra moeite, wel de moeite waard.
Eerste kerstdag
De eerste kerstdag hebben we met onze eigen familie doorgebracht. En dat hebben we dit jaar voor het eerst met ons vijven gedaan. Ik vond het best bijzonder, moet ik eerlijk zeggen. Vivian is inmiddels ook 6 maanden oud, dus ze mocht tijdens het kerstontbijt even 10 minuten in de kinderstoel bij ons aan tafel zitten en ze sabbelde met veel gekwijl en plezier aan een stukje croissant.
Yup, de Antilop is weer van zolder gehaald |
De verkoudheid werd bij mij gestaag erger en ik begon al met het slikken van paracetamol.
Tweede kerstdag
Op tweede kerstdag wipten we eerst even bij mijn ouders aan in Baarn voor wat gezellig bijkletsen en daarna reden we door naar de ouders van Sander, waar we de rest van zijn familie ook zagen. Iedereen had een deel van de maaltijd meegenomen, Sander had een heerlijke stoofpot gemaakt van rondvlees in bier, erg lekker, het vlees was heel erg zacht geworden. Verder was er ook kip uit de oven met groenten, een lekker soepje en wat ijs toe.
De kindjes speelden lief met hun neef I. en nicht R. en Vivian werd weer door iedereen bewonderd. Vivian is al net zo een rustig en sociaal babietje als de andere twee en vond het prima om weinig te slapen en veel bij verschillende mensen op schoot te zitten. Gelukkig maar, met een krijsende, overprikkelde baby is een middagje familiebezoek geen pretje.
De kinderen had ook geregeld dat ze weer bij mijn ouders konden blijven slapen, voor twee dagen, dus aan het einde van de avond reden we weer naar mijn ouders, kieperden de kinderen uit de auto en gingen weer terug naar Malden. Waar we de hele avond en de volgende dag voor onszelf hadden.
Vierde kerstdag
Als je kerst over vier dagen uitsmeert, duurt het ook lang natuurlijk. Maar op deze dag kwamen mijn ouders de grote kinderen terugbrengen en bleven ze mee-eten. Heel gezellig en tijd om uit te pakken met lekkere recepten. Ik had de recepten van Delia Smith weer geplunderd en dat blijft toch altijd heel lekker.
We begonnen met pikante scones met roomkaas en daarna door naar de eend. Vorig jaar hadden we die ook, en dit keer maakte ik er een met aan vulling van gehakt, ui en appel. Ook errug lekker. Toe hadden we ijs met pruimen geweekt in port, een heerlijke gaatjesvuller.
We dachten nog bijna de kerstdagen door te komen zonder klein drama, maar dat hoort natuurlijk niet. Dus drama voor dit jaar was de frituurpan. Ik wilde graag wat pomme duchesse bij de eend, en ik vergat de hendel van het mandje uit de pan te klappen voor ik hem aanzette. Erg dom en de hendel is nu niet meer bruikbaar.
De verkoudheid werd erger en erger en ik was blij toen ik naar bed kon met mijn koortsig hoofd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten